Mindfinity arbetar primärt online med individanpassad coaching, stresshantering och mindfulness. Utgångspunkten är psykosyntes, en metod för personlig utveckling och självförverkligande där man arbetar utifrån en helhetssyn på människan. Man utgår ifrån att det du vill uppnå, hur du tänker och reagerar hör ihop, och psykosyntes har ambitionen att se alla perspektiv samtidigt. Som psykosyntescoach kombinerar man således fler typer av inriktningar såsom karriärcoach, stresscoach och livscoach för att nämna några.

Förutom i psykosyntescoaching används metoden bland annat av de som hanterar livskriser, sorger och relationsproblem, men också i arbetet med självförverkligande och att hitta sin kreativa sida.
Image
Psykosyntesens grundare

Dr Robert Assagioli föddes i Venedig den 27 februari 1888 där han växte upp i en judisk överklassfamilj och fick en klassisk utbildning. Metoden grundlades redan i början av 1900-talet. Då var Assagioli en ung student som skrev en doktorsavhandling om psykoanalys. Han vidareutvecklade snart Freuds psykoanalys, samarbetade med Jung och Maslow och valde att kalla sitt synsätt för psykosyntes (syntes = sammanfoga, smälta samman).

Till skillnad från andra metoder som fokuserade på det sjuka, utgick Assagioli ifrån att människan i grunden var friska individer men som fungerade sämre i perioder.

1926 öppnade han Institutet för Kultur och Psykoterapi i Rom - ett institut för individuell terapi och utbildning.  Metoden blev internationellt känd under 60-talet när den italienske läkaren och psykiatrikern startade Instituto di psicosintesi i Florens. När han dog 1974 hade han hunnit se att Psykosyntesen blivit känd ute i världen och skolor som öppnats i flera länder.

Image
Om företaget

Företaget startade egentligen år 2017, då under namnet HUMARIA. Under sommaren 2020 valde vi att börja arbeta full ut med psykosyntes som grund, varvid vi samtidigt bytte namn till MINDFINITY coaching och stresshantering. I företaget finns nu ännu bredare kompetens.

Förutom Certifierad Självkänsla/Psykosyntescoach finner du diplomerad Stresscoach, Mindfulness/Associate Certified Coach (ACC), jobb-coach och Qi-andningscoach.

Företaget drivs av Maria Graube som dessutom har tre olika typer av ledarskapsutbildningar bakom sig med coaching som inriktning.

Självklart finns inte bara utbildningar i ryggen, utan även gedigen erfarenhet av bland annat långtidsarbetslöshet, långtidssjukskrivning, depression, stress, utmattningssyndrom, kriser av olika slag, låg självkänsla, medberoende och existentiell problematik. Oavsett vad du behöver hjälp med är det viktigaste för oss att du blir nöjd med vårt samarbete och framför allt når positiva resultat!

Referens
”Maria Graube coachade mig då jag funderade på att starta ett eget litet företag. En mycket bra, kreativ och kunnig coach som gick vid min sida under processen från tanke, idé till att våga ta steget! Hon fick mig att tänka strukturerat och påvisade vikten av en gränssättning, när jag fick lite för stora ambitioner! Tack vare hennes stöttning vågade jag sedan starta en enskild firma. Kan varmt rekommendera Maria på Mindfinity, oavsett vad du behöver ha hjälp med!”
Pernilla L, Linköping